EN GOD HISTORIE OM LEDELSE OG MOTIVATION

Hvorfor et billede af en muffin, tænker du måske? Læs videre…☺

Min kæreste og jeg har et bageri “Vores Brød” i Valby. Det er suverænt ham der styrer alt, jeg har et andet job. Men måske der kommer en dag, hvor der bliver en salg/marketing stilling og så vil jeg ikke have noget imod at have ham som chef.

Han har en helt fantastisk ledelsesstil, som jeg beundrer meget, og som jeg også forsøger at praktisere i mit privat- og arbejdsliv. Selvom man ikke er leder, kan denne stil faktisk have en rigtig positiv indvirkning, både i teams og eks. i din relation til andre mennesker. (den har sikkert et fancy navn – hvis du kender det, skriv det gerne i en kommentar)

Historien om verdens bedste muffin… eller?
En dag havde en af medarbejderne lavet, hvad hun synes, var en rigtig god muffin. Hun er glad og stolt over sin indsats. Desværre var kunden ikke enig og Emil havde nu 2 muligheder

  1. Fortælle sin medarbejder, at det hun var stolt af, faktisk var noget møg. Hvilket ville få den konsekvens at hun ville bruge sin dag på at være møg ærgerlig over sin indsats, for slet ikke at tale om at produktiviteten ville falde.
  2. Eller han kunne vælge at sluge sin frustration, påtage sig ansvaret og vente til næste gang der skulle laves muffins.

Han valgte naturligvis løsning 2.

Opnå resultateter ved at have en empatisk holdning til sin medarbejder
Næste gang der tikkede en ordre ind på muffins, tog han fat i medarbejderen, talte med hende om opskriften og målgruppen “de forventer at få en muffin der er mere traditionel fyldt med økologisk chokolade” osv. Medarbejderen gik smilende og med “kampgejst” til opgaven. Vores Brød leverede nogle rigtig lækre muffins den dag, bagt som kunden ønskede. Medarbejder fik en succes oplevelse og ved præcis hvad den kunde ønsker.

Hvad gør du næste gang nogen laver noget du ikke er enig i?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *